PUMPAKÄRNOR FÖR HÄLSAN

Pumpakärnor är nyttiga frön som innehåller flerta viktiga vitaminer och mineraler. De är framför allt en bra källa till zink som är bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen.

Kärnorna innehåller hela 24,5 % protein vilket är mer än både chiafrön och solrosfrön. Det höga innehållet av fett gör dock att kärnorna innehåller rätt så många kalorier, men eftersom frön sällan är något som man äter några större mängder av varje dag så borde inte det vara något problem oavsett vilket diet man följer.

Pumpakärnornas milda nötsmak liknar sötmandelns, även om de är betydligt tunnare till formen och har en något mjukare konsistens. Jag strör ofta en matsked pumpafrön över min gröt på morgonen. De kan även användas för att toppa salladen, pastan, pajen och till och med på glass. De funkar dessutom bra på hembakat bröd, både i degen och som dekoration ovanpå. Prova att rosta dem lite lätt i en torr panna så kommer den nötiga smaken fram.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.