VARFÖR JAG VALT FLASKMATNING

Inlägget är i samarbete med Twistshake

Jag har fått många frågor gällande amning det senaste och hur jag gjort med Nico. Vi har gett Nico flaska från start och det har varit ett aktivt val från min sida. Anledningen till det är att jag försökte amma min dotter vilket inte fungerade alls då jag inte fick någon mjölk. Jag försökte verkligen sååå mycket dom första veckorna. Det var många tåtar och dåligt samvete över att det inte fungerade. Tankar om att man var en dålig mamma för att man inte kunde ge sitt eget barn mat osv.  Första barnet och man vill göra allt rätt. Nu i efterhand kan jag se tillbaka och önska att jag inte var så hård mot mig själv. Det är inte ovanligt att man sätter så fruktansvärd hård press på sig själv som nybliven mamma och amning har alltid varit ett hett ämne som dom flesta har en åsikt om.

Jag anser att alla gör precis som man vill och vad man själv tycker är det bästa för sitt barn och sig själv – oavsett om man inte kan eller om man av någon anledning väljer att inte amma.

Man kan ge sitt barn närhet och få alla dessa mysiga, kärleksfulla stunder ändå. Det är något av det bästa jag vet när jag och Nico har dessa tillsammans. Något som också är positivt är att Philip också är delaktig i matningen. Han får också uppleva den kärleksfulla stunden med sin son som han inte haft möjlighet till på samma vis.

Så den här gången hade jag redan bestämt mig i förväg och pratat med min barnmorska på Mvc, skrivit in det i mitt förlossningsbrev så att det inte skulle vara några konstigheter när han väl var född. Hon var också jättestöttande vilket kändes skönt.
Vi hade förberett med ersättning och flaska i vår förlossningsväska och jag kände ett lugn inom mig.
Nico tog flaskan utan problem och vi hade världens mysigaste första dygn tillsammans vi tre.

Vi har använt oss av flaskor från Twistshake som passar även för dom allra minsta. Deras flaskor har antikolikventil som motverkar spädbarnskolik.
Flaskan ni på bilden med Nico är deras – Anti-kolik i rostfritt stål i färgen marmor vit. Dom har massor av snygga och smarta designer på sina flaskor och vi gillar dom verkligen jättemycket och kan rekommendera dom varmt.

Med koden-  ATENNMARK får ni nu hela 20% på hela Twistshake sortiment. Så passa på att ta del av rabatten och beställ hem snygga och praktiska flaskor till era bebisar.

Kramar Anna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.