KLADDKAKA DELUXE OCH OSTKAKA





Höstlovet är i full gång och vi har fullt upp. Igår var Philip och Nora på actionbadet Kokpunkten i Västerås, dom hade riktigt roligt! Har mycket aktiviteter planerat för veckan bland annat hästridning. Nora älskar hästar så det kommer bli så kul för henne.

Idag önskades det kladdkaka här hemma, mysigt att baka tillsammans med Nora. Inte alls det nyttigaste receptet men ibland så =)

Den fick hösta betyg av både Nora, Oliver och Philip. Själv åt jag Frödinge Ostkaka, det är min absoluta favorit om jag ska gotta mig!

Här nedan får ni receptet på kladdkakan:

 

KLADDKAKA MED KINAPUFFSTOPPING

175 g smör

4 ägg

5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 28 cm i diameter. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret. Häll i smeten i formen. Grädda kakan i ca 35 min i mitten av ugnen. Den ska vara lös i mitten och fast i kanterna. Låt kakan svalna helt innan den glaseras. 

Topping 

200 g mjölkchoklad

3 msk vispgrädde

1 påse kinapuffar

Smält ihop choklad och grädde över vattenbad. Bred ut över kakan. Tryck på kinapuffar och låt stelna i kylen i ca 2 timmar. Servera med vispad grädde. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.