PROTEIN 

Protein är uppbyggt av aminosyror, som svarar för den viktiga uppgiften att bygga upp musklerna och stödja muskelåterhämtningen.

Du bör tillföra kroppen protein med jämna mellanrum varje dag för att den inte ska gå in i ett muskelnedbrytande, katabolt, tillstånd. Man kan uttrycka det så att kroppen ”äter” av musklerna för att få energi, samtidigt som kroppen lättare lägger på sig fett. På morgonen och efter att du tränat är aminosyrenivåerna i kroppen låga, och då kan det vara bra att få i sig ”snabba” proteiner. Det diskuteras dock ifall även de långsamma proteinerna ger samma effekt. Det snabba proteinet ger trots allt mindre mättnadskänsla och är att föredra om man inte vill bli för mätt av proteindrinken.

Protein är en viktig nutrient och behöver intas dagligen. Detta ämne består utav essentiella och icke-essentiella aminosyror, vilket är byggstenarna för en frisk fysik. Protein spelar flera olika roller i kroppen, inkluderande följande:

– Reperation utav celler
– Byggnad och reperation utav muskler
– Är energigivande
– Kontrollerar flera viktiga processer i kroppen relaterade till metabolism.

För att öka intaget av protein kan man dricka så kallade proteindrinkar. Det finns dock en uppsjö pulver och det kan vara svårt att veta vad som är vad. Ovan ser ni några olika former av proteinpulver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.